Etusivu » Omakotitalon sähkösaneeraus

Sähkösaneeraus omakotitaloon

Turvallisuutta, käyttömukavuutta ja energiansäästöä

Kodin sähköt ovat aina omistajan vastuulla. Siksi niiden turvallisuudesta huolehtiminen ja säännöllisten tarkastusten tekeminen on välttämätöntä. Vaikka varsinaisia ongelmia ei vielä olisi ilmennyt, sähköjärjestelmän kunto kannattaa tarkistaa aina uutta asuntoa ostaessa tai myydessä tai kun edellisestä kuntotarkastuksesta on kulunut 20 vuotta.

Omakotitalon sähköjen käyttöikä

Sähköjärjestelmän käyttöikä on keskimäärin 20–40 vuotta. 30 vuotta vanhan sähköjärjestelmän komponentit, johdot ja liitokset alkavat olla jo kuluneet. 40-vuotiaassa sähköjärjestelmässä on jo merkittäviä sähköpalo- ja sähköiskuriskejä. Lisäksi vanhoista sähkökeskuksista turvalaitteet puuttuvat usein kokonaan.

Myös nuoremmissa sähköjärjestelmissä voi olla turvallisuuteen liittyviä uhkia. Niitä ovat erityisesti paljaat johdot, omat sähkökytkennät ja ylikuormitetut jatkojohtoviritelmät.

Omakotitalon sähkösaneeraus

Tukesin hyväksymän ammattilaisen tekemä sähkösaneeraus:

 • ehkäisee sähköpalojen syttymistä
 • ehkäisee vaarallisia sähköiskuja (sähkösaneerauksen yhteydessä asennetaan tehokkaat, testatut ja toimivat suojalaitteet)
 • lisää asumisen ja elämisen käyttömukavuutta – pistorasioita ja valoa on aina siellä, missä niitä tarvitaan
 • on mitoitettu nykypäivän käyttötarpeeseen, joka ei ole sama kuin 40 vuotta sitten – sähköjärjestelmä ei ylikuormitu 
 • suojaa sähkölaitteita rikkoutumasta 
 • tekee kodistasi energiatehokkaamman sekä sitä kautta taloudellisemman ja ekologisemman.

Milloin sähkösaneeraus kannattaa tehdä?

Ajoissa, eli mieluummin ennen kuin huoli on jo herännyt ja ongelmia ilmennyt. Me tarkistamme sähköjärjestelmäsi kunnon veloituksetta! Kuntotarkistuksen (linkki) yhteydessä saat halutessasi tarjouksen sähköjärjestelmän saneerauksesta.

Vuonna 2018 sähköpaloja tilastoitiin yli 2500, ja niissä kuoli 11 ihmistä.

Sähköpaloissa on menehtynyt 2010-luvulla keskimäärin 15 ihmistä vuodessa. Yksittäisiä virheitä tai riskejä on vaikea tunnistaa, koska ne voivat piiliä huomaamatta pistorasioiden alla tai muualla rakenteissa. Sähköpalot alkaa yleensä yllättäen ja ennalta arvaamatta. Vaikka yksittäisen virheen tunnistaisi ja korjaisi kuntoon, sähköjärjestelmän heikko yleiskunto on yhä turvallisuusriski.

Lue lisää sähköturvallisuudesta tai lataa maksutta kirjoittamamme opas aiheesta!

Uusi sähköjärjestelmä vaihe vaiheelta

Toteutamme sähkösaneerauksen sinulle sopivana ajankohtana ja yhtäjaksoisesti. Useimmiten saneeraus kestää 2–5 päivää.

Kokonaan sähköt ovat pois ainoastaan sähköpääkeskuksen asentamisen aikana, eikä muita sähkökatkoja ole luvassa. Käytämme jo olemassa olevia reittejä uusien sähköjen vetoon – näin asennusjälki on siisti ja suurimmaksi osaksi putkien sisällä, kuten ennenkin. Pidämme sinut ajan tasalla remontin aloittamisesta sen päättymiseen.

 

Näin sähkösaneeraus etenee:

 1. Varaa maksuton suunnittelukäynti, jonka yhteydessä saat halutessasi tarjouksen. Sovimme kiinteän hinnan ja tiedät, mitä saneeraus kokonaisuudessaan sisältää.
 2. Saneerauksen alkaessa pidämme aloituspalaverin, jossa käymme yhdessä läpi remontin tarkemman etenemisen ja yksityiskohdat. 
 3. Sähköasentajamme toimivat kotonasi ammattitaitoisesti, turvallisesti ja luontevasti sinulle sopivana ajankohtana. Saneeraus ei häiritse asumista tai elämistä – evakkoon ei tarvitse lähteä, eikä saneeraus edellytä pitkiä sähkökatkoja. Etenemme huone kerrallaan, ja siivoamme jälkemme sitä mukaa. 
 4. Teemme huolellisen loppusiivouksen ja huolehdimme jätteiden poisviennistä.
 5. Urakka päätetään asiakkaan kanssa yhdessä tehtyyn lopputarkastukseen.
 6. Muistathan, että arvonlisäverollisesta työn osuudesta voit hakea kotitalousvähennystä.

Meillä on kaksi tavoitetta: turvalliset sähköt ja tyytyväinen asiakas. Teemme kaikkemme tavoitteiden täyttymisen eteen emmekä lopeta, ennen kuin ne on saavutettu.

Sähkösaneerauksen yhteydessä onnistuvat helposti myös esimerkiksi aurinkosähkön tai sähköauton latauspisteen asentaminen. Aurinkopaneelit pienentävät sähkölaskuasi ja tekevät kodistasi ekologisemman ja omavaraisemman. Kumpikin on investointi tulevaisuuteen!

 

Kuinka varmistaa kodin sähköjen turvallisuus?

Sähköturvallisuus vaatii ymmärrystä sähköistä ja niiden toimintakunnon säilyttämisestä. Kokosimme asiantuntijan tietopaketin ja laitoimme sen jakoon – maksutta!