Etusivu » Sähköauton latauspiste omakotitaloon

Sähköauton latauspiste omakotitaloon

Sähköautojen yleistyminen tulevaisuudessa on kiistatonta. Suomen tavoitteena on, että kymmenen vuoden kuluttua sähkökäyttöisiä autoja on liikenteessä vähintään 250 000. Investointi sähköautojen latausjärjestelmään on investointi tulevaisuuteen.

Sähköauton latauspiste omakotitaloon on välttämätön ratkaisu, jotta sähköauton lataus kotiolosuhteissa onnistuu turvallisesti ja tehokkaasti. Ennen latauspisteen asentamista pitää varmistaa, että talouden sähköjärjestelmän kapasiteetti riittää myös sähköauton lataamiseen eikä aiheuta esimerkiksi sulakkeen palamista tai vaaratilanteita.

Tavallinen pistorasia ei kestä täyssähköauton jatkuvaa lataamista 16 ampeerin virralla, vaan se ylikuumenee ja aiheuttaa näin ollen sähköpalon vaaran. Lisäksi sähköauton lataaminen tavallisen pistorasian kautta on hitaampaa. Latauspisteen kautta sähköauton lataaminen on paitsi turvallista ja nopeaa myös kätevää: latausjohto on kiinteästi kiinni latausasemassa, ja latauksen jälkeen johto irrotetaan autosta ja asetetaan takaisin latausasemaan.

Sähköauton latauspiste omakotitaloon vaivattomasti ja turvallisesti

Sähkö-Satek tarjoaa sähköautojen latausjärjestelmän suunnittelusta ja asennuksesta ylläpitoon saakka. Tarjoamme kotitalouksille sähköautojen latauslaitteet ja siihen tarvittavan järjestelmän, jotka täyttävät sähköturvallisuuteen liittyvät vaatimukset. Tarjoamallamme Webasto Pure -latauslaitteella onnistuu sekä täyssähkö- että hybridiauton lataaminen. Laitteessa on kiinteä 4,5 metrin pituinen Type 2 -latauspistoke ja vikavirtasuojaus.

Latauspisteen sähkö tulee talon sähköverkosta. Latauspiste asennetaan mieluiten seinään tai muuhun kiinteään rakenteeseen, mutta myös erillisen lataustolpan asentaminen onnistuu. Kotitalouden latauslaitteen latausteho riippuu sähköteknisestä valmiudesta eli muun muassa pääsulakkeen koosta. Latauspisteen kapasiteettitarpeeseen puolestaan vaikuttaa esimerkiksi se, kuinka monta autoa kotitaloudessa on ja onko kyseessä hybridi- vai täyssähköauto.

Pyydä asiantuntijamme käymään:   050 564 1445 

Sähköauton latauspiste omakotitaloon – usein kysyttyä

1. Kuinka paljon järjestelmän asentaminen maksaa?

Järjestelmän asentamisen kustannukset riippuvat ennen kaikkea olemassa olevasta sähköinfrastruktuurista – riittääkö kotitalouden sähköjärjestelmän kapasiteetti sellaisenaan latausasemaan? Tarkemman tarjouksen annamme maksuttomalla kartoitus- ja suunnittelukäynnillä.

2. Kauanko sähköauton lataus kestää?

Latauksen kesto riippuu muutamasta seikasta: auton mallista, auton sisäisestä laturista sekä siitä, onko kyseessä hybridi- vai täyssähköauto. Esim: 11 kWh:n kokoisen akun lataaminen Webasto Pure -latauslaitteella kestää pienimmällä teholla 3,6 tuntia ja suurimmalla teholla 0,5 tuntia.

 

 

3. Sopiiko Sähkö-Satekin latausjärjestelmä kaikkiin automalleihin?

Järjestelmä itsessään ei aseta rajoituksia automallien suhteen, ja latausjärjestelmällä voi ladata niin täyssähkö- kuin hybridiautoja. Pistoke on autokohtainen.

4. Voiko sähköautoa ladata lämmitystolpasta?

Sähköautoja ei voi eikä kannata ladata esimerkiksi lämmityspistokkeista, koska silloin koko sähköjärjestelmä voi ylikuormittua.

Sähköautojen lataamista lämmityspistokkeista eivät suosittele myöskään Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto.

5. Mitä sähköauton lataaminen kotona maksaa?

Sähköauton latauspisteen sähkö tulee talon sähköverkosta, joten lataamisen hinta riippuu oman sähkösopimuksen sähkönhinnasta. Jos taloon on asennettu aurinkosähköjärjestelmä, talosi tuottaa sähkön veloituksetta.

Näin me toimimme

  1. Yhteydenoton jälkeen edustajamme tulee arvio- ja suunnittelukäynnille. Paikan päällä kartoitetaan vaihtoehdot ja suunnitellaan latausjärjestelmä. Olemassa olevan sähköjärjestelmän kapasiteetti selvitetään.
  2. Annamme tarjouksen suunnittelukäynnin pohjalta.
  3. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen asennamme latausjärjestelmän.
  4. Sähköauton latausjärjestelmä on saman tien käytössänne. Opastamme tarvittaessa laitteen käyttöön.