Etusivu » Taloyhtiön sähkösaneeraus

Taloyhtiön sähkösaneeraus nostaa kiinteistön arvoa ja lisää turvallisuutta

Suomessa syttyy keskimäärin 7 rekisteröityä sähköpaloa päivittäin, ja vuonna 2018 sähköpaloissa kuoli 11 ihmistä. Sähköjärjestelmän turvallisuudesta huolehtiminen ja säännöllisten tarkastusten tekeminen on siis välttämätöntä. Vaikka varsinaisia ongelmia ei vielä olisi ilmennyt, Tukes suosittelee tarkistuttamaan sähköjärjestelmän kunnon, jos edellisestä kuntotarkastuksesta on kulunut 20 vuotta. 

Sähköjärjestelmän käyttöikä

Sähköjärjestelmän käyttöikä on keskimäärin 20–40 vuotta. 30 vuotta vanhan sähköjärjestelmän komponentit, johdot ja liitokset alkavat olla jo kuluneet. 40-vuotiaassa sähköjärjestelmässä on jo merkittäviä ja akuutteja sähköpalo- ja sähköiskuriskejä. Lisäksi vanhoista sähkökeskuksista turvalaitteet puuttuvat usein kokonaan.

Myös nuoremmissa sähköjärjestelmissä voi olla turvallisuuteen liittyviä uhkia. Niitä ovat erityisesti paljaat johdot, omat sähkökytkennät ja ylikuormitetut jatkojohtoviritelmät.

Sähkösaneeraus tekee taloyhtiöstä nykyaikaisen ja turvallisen

Kokonaisvaltainen taloyhtiön sähköremontti on ainoa tapa varmistaa kiinteistön turvallisuus, jos vanhojen sähköjen yleiskunto sitä vaatii. Sähkösaneeraus tekee kiinteistöstä nykyaikaisen ja turvallisen – vanhoja sähköjärjestelmiä ei ole mitoitettu nykyajan tarpeisiin, ja maadoitus puuttuu usein kokonaan. 

Tukesin hyväksymän ammattilaisen tekemä sähkösaneeraus 

  • ehkäisee sähköpalojen syttymistä
  • ehkäisee vaarallisia sähköiskuja (sähkösaneerauksen yhteydessä asennetaan tehokkaat, testatut ja toimivat suojalaitteet)
  • lisää asumisen ja elämisen käyttömukavuutta – pistorasioita ja valoa on aina siellä, missä niitä tarvitaan
  • on mitoitettu nykypäivän käyttötarpeeseen, joka ei ole sama kuin 40 vuotta sitten – sähköjärjestelmä ei ylikuormitu 
  • suojaa sähkölaitteita rikkoutumasta 
  • tekee taloyhtiöstä energiatehokkaamman sekä sitä kautta taloudellisemman ja ekologisemman.

Milloin sähkösaneeraus kannattaa tehdä?

Ajoissa, eli mieluummin ennen kuin huoli on jo herännyt ja ongelmia ilmennyt. Me tarkistamme taloyhtiönne sähköjärjestelmän kunnon! Tarkistuksen yhteydessä saatte halutessanne tarjouksen sähköjärjestelmän saneerauksesta.

Vuonna 2018 sähköpaloja tilastoitiin yli 2500, ja niissä kuoli 11 ihmistä. Yksittäisiä virheitä tai riskejä on vaikea tunnistaa. Ne voivat piiliä huomaamatta pistorasioiden alla tai muualla rakenteissa. Ja vaikka yksittäisen virheen tunnistaisi ja korjaisi kuntoon, sähköjärjestelmän heikko yleiskunto on yhä turvallisuusriski.

Lue lisää sähköturvallisuudesta tai lataa maksutta kirjoittamamme opas aiheesta!

Uusi sähköjärjestelmä vaihe vaiheelta

Näin sähkösaneeraus etenee:

  1. Varatkaa suunnittelukäynti, jonka perusteella annamme tarjouksen kiinteällä hinnalla ja sisällöllä.
  2. Kun tarjous on hyväksytty yhtiökokouksessa, pidämme aloituspalaverin, jossa käymme yhdessä läpi remontin tarkemman etenemisen ja yksityiskohdat. 
  3. Sähköasentajamme toimivat taloyhtiössä ammattitaitoisesti, turvallisesti ja luontevasti teille sopivana ajankohtana. Saneeraus ei häiritse asumista tai elämistä – evakkoon ei tarvitse lähteä, eikä saneeraus edellytä pitkiä sähkökatkoja. Etenemme asunto kerrallaan, ja tiedotamme asukkaita saneerauksesta.
  4. Teemme huolellisen loppusiivouksen ja huolehdimme jätteiden poisviennistä.
  5. Urakka päätetään yhdessä tehtyyn lopputarkastukseen.

Meillä on kaksi tavoitetta: turvalliset sähköt ja tyytyväinen asiakas. Teemme kaikkemme tavoitteiden täyttymisen eteen emmekä lopeta, ennen kuin ne on saavutettu.

Sähkösaneerauksen yhteydessä onnistuvat helposti myös esimerkiksi aurinkosähkön (linkki) tai sähköauton latauspisteen (linkki) asentaminen. Aurinkopaneelit tekevät taloyhtiöstänne ekologisemman ja omavaraisemman. Kumpikin on investointi tulevaisuuteen!