Paras vastaus on ajoissa.

Yleensä tarve omakotitalon sähköjen uusimiselle eli omakotitalon sähkösaneeraukselle tulee viimeistään eteen 30-40 ikävuoden kohdalla, jolloin sähkölaitteiden turvallisuus rupeaa selkeästi heikkenemään.

Sähköjen käyttö kuluttaa ja hapettaa sähkölaitteiden komponentteja. Ajan mittaan niistä seuraa laitteiden ylikuumenemista ja kipinöintiä, mikä voi johtaa sähköpaloon.

Sähkön virtapiirin pitäisi aina olla eristetty, mutta eristeet haurastuvat vanhetessaan. Näin suoja sähköiskuja ja sähköpalojavastaan pettää.

Suojaukset ovat muutenkin usein puutteelliset omakotitalon vanhoissa sähköissä, koska maadoitukset saattavat puuttua kokonaan tai ne ovat menneet rikki. Uusissa sähköissä on aivan uudenlaisia tehokkaita suojauksia ja mahdollisuuksia toteuttaa unelmiaan!

Tarjoamme asiantuntijamme maksutta kartoittamaan omakotitalonne sähköjen kunnon – voit varata kartoituksen vaikka heti klikkaamalla tästä. Voit myös lukea lisää sähköturvallisuudesta tai ladata kirjoittamamme sähköturvallisuuden pikaoppaan!

Kuinka varmistaa kodin sähköjen turvallisuus?

Sähköturvallisuus vaatii ymmärrystä sähköistä ja niiden toimintakunnon säilyttämisestä. Kokosimme asiantuntijan tietopaketin ja laitoimme sen jakoon – maksutta!