Yleiskunto käy usein ilmi hapettuneista ja/tai löysistä liitoksista.

Ongelmat syntyvät niihin ajan kanssa sähköjä käytettäessä. Sähkövirta värisee 50 Hz taajuudella, mikä voi löysyttää ruuviliitokset. Liitosten kuormitus edistää myös kuparijohtojen hapettumista. Löysyys ja hapettuminen ovat kaksi pääsyytä peruskomponenttien vanhenemiselle ja niistä johtuville sähköpaloille.

Miten sähköpalo syttyy huonosta liitoksesta?

Huono liitos vastustaa sähkön kulkua. Tällöin liitos kuumenee ja liitoksen kuumuus yhdessä kipinöiden kanssa voivat sytyttää tulipalon. Jos tilannetta ei korjata tilanne kehittyy huonommaksi ja riskit lisääntyvät. Johtojen eristeiden sulaminen tarkoittaa kasvavaa riskiä oikosuluille ja tulipaloille.

Sähkölaitteiden toimivuus voi hämätä ajattelemaan, että sähköt ovat varmasti kunnossa. Toisin kuin yleensä luullaan huono liitos ei useinkaan ilmoita itsestään riittävän ajoissa, sillä että sähköt eivät toimisi. Huononkin liitoksen läpi menee riittävästi virtaa sähkölaitteille, joten laitteet toimivat, vaikka riski olisi vakava.

Kuinka yleisiä huonot liitokset ovat?

Huonoja liitoksia tulee vastaan jo 30-vuotiaissa sähköissä. 40-vuotiaissa sähköissä huonot liitokset voivat olla jo akuutin sähköpalovaaranuhka. Sähköturvallisuuskortiston suositukset teknisille käyttöijille ovat perusteltuja turvallisuuden vuoksi, ei vain siitä syystä, että toimivatko laitteet.

Asiantuntijamme varmistavat kotinne sähköjen kunnon maksutta ja antavat tarvittaessa tarjouksen niiden uudistamisesta nykyaikaisiksi ja turvallisiksi.

Kuinka varmistaa kodin sähköjen turvallisuus?

Sähköturvallisuus vaatii ymmärrystä sähköistä ja niiden toimintakunnon säilyttämisestä. Kokosimme asiantuntijan tietopaketin ja laitoimme sen jakoon – maksutta!