Heikki ja Riitta Hanhijärvi asuvat 1983 valmistuneessa sähkölämmitteisessä tiilitalossa. Sähkökeskus oli ajan myötä vanhentunut eikä täyttänyt enää turvallisuusvaatimuksia. Sen vaihtaminen oli ollut asialistalla jo useamman vuoden. Kun sähköpalon vaara alkoi kummitella mielessä, soittivat Hanhijärvet helmikuussa Sähkö-Satekin asentajan paikalle.

Sähkökeskus uusittiin yhdessä hujauksessa ajanmukaiseen kuntoon. Samalla huomattiin, että siinä oli käytetty liian suurta pääsulaketta ja täten turhaan paisutettu sähkölaskua. Sähkökeskukseen lisättiin oikean kokoiset pääsulakkeet sekä vikavirtasuojat suojaamaan sähköpaloilta ja -iskuilta. Samalla tehtiin koko asunnon kattava tarkastus.

Katkaisijat ja pistorasiat olivat vanhoja ja sisältä pölyisiä, ja siten paloturvallisuusriski. Lisäksi osa valoista olivat herkästi ylikuumenevia loisteputkia. Yhdessä sovittiin, että sähköt uusitaan perusteellisesti huhtikuussa.

”Talo oli kuin miinoja täynnä. Sanoimme, että vaihdetaan vaan kaikki samoilla vauhdeilla.” Heikki Hanhijärvi kertoo.

Katkaisijat ja pistorasiat uusittiin nykyaikaisiksi ja loisteputket vaihdettiin led-valoihin. Myös kaikki suojamaadoittamattomat paikat maadoitettiin, pihaan lisättiin liiketunnistimella toimivat valot ja jatkojohtoviidakosta hankkiuduttiin eroon uusien pistorasioiden avulla.

”Sähkö-Satekkia voimme suositella – ja olemme suositelleetkin. Sovittu aikataulu alittui reippaasti ja laitteet olivat helppokäyttöisiä”, Heikki Hanhijärvi kertoo.

Kuinka varmistaa kodin sähköjen turvallisuus?

Sähköturvallisuus vaatii ymmärrystä sähköistä ja niiden toimintakunnon säilyttämisestä. Kokosimme asiantuntijan tietopaketin ja laitoimme sen jakoon – maksutta!