Käyttövesiremontin jälkeen Kangasalla asuvat Armi ja Arvo Saari tulivat johtopäätökseen, että myös kodin sähköt kaipasivat päivittämistä. Päätöksen taustalla painoivat turvallisuustekijät sekä asunnon jälleenmyyntiarvo. Sähkö-Satekilta tilattiin ilmainen kuntokartoitus, minkä yhteydessä laadittiin sähkösaneerauksen jatkosuunnitelmat.

Vanhat laitteet ja pistorasiat päätettiin päivittää ajanmukaisiin suojamaadoitettuihin malleihin sekä pistorasiat ja kytkimet uusiin, helppokäyttöisiin versioihin. Sähkökeskus päivitettiin uudenmalliseksi, ja siihen lisättiin kätevät automaattisulakkeet sekä vikavirtasuojat suojaamaan vuotovirran aiheuttamilta sähköpaloilta. Lisäksi keittiöstä poistettiin virtasyöppö kylmiö ja tilalle asennettiin uusi jääkaappi.

Saneeraus meni maaliinsa suunnitellusti. Lopuksi Sähkö-Satek kävi yhdessä Saarien kanssa saneeratut paikat läpi ja laitteisiin annettiin käyttökoulutus. Armi Saaren mukaan työ eteni ongelmitta ja aikataulussaan.

”Ikää on sen verran, ettei tiedä koska talon myyminen tulee ajankohtaiseksi – siksi paikkojen on hyvä olla ajanmukaisesti laitettuna. Sähkö-Satekista ei ole mitään pahaa sanottavaa”, Armi Saari kertoo.

Kuinka varmistaa kodin sähköjen turvallisuus?

Sähköturvallisuus vaatii ymmärrystä sähköistä ja niiden toimintakunnon säilyttämisestä. Kokosimme asiantuntijan tietopaketin ja laitoimme sen jakoon – maksutta!